close

Booking

Please enter your name
Please enter your telephone
Please choose person number
Please choose the date
Please choose the time
Your booking is successfully sent
Something went wrong. Your booking was not send.
 
Tel: 423.266.1121
Email: sales@goodresto.com
 

For booking groups of twelve or more, please refer to our functions page

 
close
Monday - Friday
10 am - 10:30 pm
Saturday
9 am - 11 pm
Sunday
9 am - 9 pm
 
Tel: 423.266.1121
Email: sales@goodresto.com
 
Az Árpád Háza csárda Zeteváralján egy hagyományos
parasztbútorokkal berendezett tájjellegű kulcsos házat is működtet.

EZ A TORNÁCOS TÁJHÁZ

A szálláshely Székelyudvarhelytől 20 km-re, a Hargita lábánál, a zeteváraljai vízgyűjtő tó (vagy közismertebb nevén Zetelaki Gát) szomszédságában található.

A háztól 500 méterre elhelyezkedő vízgyűjtő tó 140 hektárnyi vízfelületével horgászásra, fürdőzésre, csónakázásra, szörfözésre valamint télen korcsolyázásra alkalmas. A környező hegyi patakok a horgászni vágyók kedvenc helye.

A kulcsos ház összesen 14 fő (+5 pótágy) fogadására alkalmas, a főépületben illetve a hozzátartozó melléképületben. A főépületben 2 lakrész –mindkettőhöz beépített padlástér tartozik- és egy kéthelységes pincelakás (konyha, ebédlő) áll a vendégek rendelkezésére.

Mindkét lakrész alsó szobájában 2 egyszemélyes ágy, valamint a felső szobákban 1 francia ágy és 2 egyszemélyes ágy található. Mindkét lakrész külön fürdőszobával felszerelt, állandó hideg- és meleg víz biztosítva.

A szobák igény szerint pótágyazhatóak. Az ágynemű és törölköző biztosított.

A házhoz egy téliesített, komfort nélküli épület tartozik (régi nyári konyha). A beépített padlástérben 2 egyszemélyes ágy, az alsó részben hagyományos parasztkonyha van. Tisztálkodási lehetőség mosdótálban, víz a kerekes kútból hozható (WC az udvaron). A szobák fűtése fával, érckályhával, a fürdőszobák fűtése falra szerelt hősugárzóval történik. A ház melléképületében egy mosókonyha áll a vendégek rendelkezésére, egy automata mosógéppel és vasalóval, melyek igény szerint használhatóak.

Főzési lehetőség a pincében, fatüzelésű kályhán vagy palackgázzal, illetve a szabadtéri sütőben tűzi fával.

Az edények, tányérok, evőeszközök, bográcsok biztosítottak. A konyha hűtőszekrénnyel, mikrohullámú sütővel, gáztűzhellyel és kávéfőzővel van ellátva.

Az udvaron egy filagória található, mellette egy szabadtéri flekkensütő és egy felújított parasztkemence. A kemence malac- és kenyérsütésre is alkalmas. A házhoz közel 1 hektár telek és gyümölcsös tartozik, melyet a horgászásra is alkalmas Nagy-Küküllő folyó határol. Feledhetetlen élményt nyújt a környékbeli csodálatos táj bebarangolása a kirándulni és túrázni vágyóknak.

A TÁJHÁZ SZOMSZÉDSÁGÁBAN MŰKÖDIK

AZ ÁRPÁD HÁZA CSÁRDA

© 2020 Árpád Háza csárda – Zeteváralja – Minden jog fenntartva